bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Mogelijk hogere hypotheek voor tweeverdieners in 2017

Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) kunnen tweeverdieners vanaf 2017 mogelijk een hogere hypotheek aanvragen. Het voorstel om voor tweeverdieners het tweede inkomen mee te laten tellen voor 60 procent in plaats van de huidige 50 procent, is door het ministerie van Financiën voorgelegd aan hypotheekverstrekkers en adviseurs.

Ieder jaar bekijkt het ministerie of de regels voor hypotheekleningen aangepast moeten worden. Dit voorstel is hier een onderdeel van. Ook wordt er volgens de VEH volgend jaar voor sommige gevallen een uitzondering gemaakt bij de verhouding tussen de hoogte van de hypotheek en de waarde van het huis, de zogenoemde loan-to-value. De verhouding is dit jaar 102 procent. In 2017 wordt het percentage verlaagd naar 101 procent.

Deze uitzondering geldt alleen voor kopers en eigenaren van huizen die ‘noodzakelijke verbeteringen voor de veiligheid’ nodig hebben. Het gaat hierbij dus niet om een nieuwe keuken, maar om bijvoorbeeld funderings- of dakherstel.

Een reactie van hypotheekverstrekkers en adviseurs dient uiterlijk 22 september a.s. bij het ministerie binnen te zijn. Vanaf 1 januari 2017 zouden deze regels in werking moeten treden. Uiteraard zijn wij zeer benieuwd naar de uitkomst.

  • Meer weten?

    Heb je vragen over dit project?
    Neem vrijblijvend contact op met ons via onderstaande knop. 

    Stel een vraag
  • KlokGroep